Fryktet og respektert

Der forsvant Norges største seilsports-entusiast, sa en som kjente Frederik Horn godt, da han gikk bort på sin fødselsdag i 1984, 73 år gammel.

Publisert

Horn hadde i løpet av sitt liv skaffet seg en solid posisjon både nasjonalt og i internasjonal seilsport. Horn levde og åndet for seilsporten som han praktiserte med bravur både som seiler og administrator. Som seiler kom han nok litt i skyggen av sine samtidige Finn Ferner og Peder Lunde, men som administrator og leder var det ingen som kunne skygge for den ruvende figuren fra klesbutikken på Egertorget.

Han ble tidlig bitt av seilsports-basillen og var aktivt med da KNS junioravdeling ble stiftet. Det er fortalt at hans iver var så stor at han flere ganger ble kastet ut fra kontoret til den legendariske KNS-sekretæren, Yngvar Jespersen.

Frederik Horn står frem som den mest betydelige norske seilsports-personlighet i etterkrigstiden. Ikke minst var han en av dem som satte størst spor etter seg med hensyn til hva han fikk utrettet. Han stil gjorde ham også synlig. Direkte i sin talemåte kunne han nok virke skremmende, og noen stor diplomat var han avgjort ikke. Men han nøt stor respekt og ble man kjent med ham fant man også en mykere side, og ikke minst, en velutviklet sans for humor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS