Full av beundring, sier Daae

En av toppene i norsk shorthandmiljø, Ludvig Daa, er full av beundring for dem som har fullført seilasen til Arendal. Selv  har han søkt havn i Kragerø.

Publisert

- Jeg er full av beundring for dem som har fullført seilasen til Arendal. Særlig har Christen With og Thomas Nilsson imponert, sier Ludvig Daae til Seilas. - Å seile en Farr 40 med fullt storseil hele veien er en stor prestasjon og at de leder med mer enn en time gjør ikke prestasjonen mindre sier han.

Daae kom til at fun faktoren etter hvert var mer enn oppbrukt. og sjøsyke og tretthet tok overhånd. Da båten etter et par timers drivseilas utenfor Jomfruland ble overrasket av kuling som kom som ut av en sekk, ble det nok. Morten Christensen på fordekket var mer under enn over vann da han skulle berge genuaen og det  var såpass at den automatisk oppblåsbare redningsvesten ble utløst. - I den sterke vinden var det simpelthen ikke mulig å få heist en firer, sier Daae. - Da var det på tide å gi seg før det gikk ut over utstyret.

Nå ligger «Ille Moro» i Kragerø og skipper og mannskap avventer forholdene. - Vi er ett kvarter fremover av gangen, avslutter Ludvig Daae. 

Ca 50 båter kommer til å fullføre etappen til Arendal.

Powered by Labrador CMS