Full fart for Saga

Brasilianske «Saga» til Erling Lorentzen ligger veldig godt an, melder vår reportasjebåt. Se film.

Publisert

I Kong Haralds fravær er det svoger Erling Sven Lorentzen som forsvarer familiens regattaprestasjoner. Han deltar i årets Færderseilas med sin klassiske Sparkman & Stephens 57-foter, og har fått en meget god start. «Saga» ligger langt fremme i feltet i det de første deltagerne er inne i Drøbaksundet.

– Årets Færderseilas favoriserer de eldre båtene med stor genoa. Etter runding på Slemmestad blir vinden for spiss til å føre spinnaker og gennaker. Båter med stor genoa får en fordel. I Drøbaksundet løyer vinden noe, og dreier mer på nord, så her ser vi at spinnakerne kommer opp igjen, melder redaksjonssjef Axel Nissen-Lie fra Seilas' reportasjebåt. «Saga» er blant båtene som drar nytte av forholdene, og som dessuten seiles av dyktige seilere.

I den prestisjefylte klassen R36 har «Milliways» kommet godt avgårde. «Milliways» startet ved le merke i nærheten av Aker Brygge og fikk fri vind ut fjorden, mens mange av konkurrentene knivet og luffet for å få best plass ved lo merke, melder vår reportasjebåt.