Full fart videre for NSFs NORsteamprosjekt

Det er klart når man nå har fått summet seg etter  brannen i Bergen og Kongen er konsultert.

Publisert

Grunnkapitalen i NORsteam prosjektet lå i gaven fra Kong Harald, 51 foteren «Fram XV» som nå er kondemnert etter brannen i Bergen. I gavebrevet fra Kongen lå det visse føringer på hva midlene skulle brukes til ved et eventuelt salg av båten, men det er nå klart at Kong Harald er en helhjertet støttespiller for å bringe prosjektet videre.

Alle detaljer er ikke klart i skrivende stund, men Norges Seilforebund har med interesse lest de mange engasjerte innleggene blant annet på denne siden, og konklusjonen går nå trolig i retning av en kombinasjon av et antall Melges 24 og en Farr 40. I tillegg har flere båteiere tilbudt seg å stille båtene til disposisjon for NORsteam og her er det særlig ett eller to altarnativer som man følger med særlig interesse.

Det er ingen tvil om at NORsteam prosjektet etter en noe treg start nå er blitt svært positivt for NSF. I tillegg til å rekruttere nye seilere til storbåtseiling genererer dette prosjektet midler til NSFs satsing på eliteseiling. Det er klart at sponsoren Ventelo fortsetter sitt NORsteam engasjement og dermed sikrer det økonimiske fundamentet for videre drift av prosjektet samt at de vel 1.5 millioner kronene fra forsikringen av «NORsteam» vil bli bra investert i nye båter, Trolig vil distriktsprofilen man nå var godt i gang med bli utviklet ytterligere.

Powered by Labrador CMS