Fullskala modell av nye VO65

Se video fra fullskalamodellen som er i ferd med å ta form hos Green Marine i Lymington.

Publisert

I denne videosnutten tar Volvo Ocean Race’s Rick Deppe oss med og viser hvrodan layout over og under dekk blir på den nye VO65.

Green Marine som har utviklet modellen bygd i tre, er en av de fire båtbyggerne i et konsortium som skal bygge den nye VO65.

Rick Deppe besøkte verftet og forteller om "Hull 0" som gjør det muilg å prøve seg frem til optimale løsninger for den nye båten.

Volvo Ocean Race sjefen Knut Frostad annonserte tildigere i år, under havneoppholdet i Lorient, overgangen til en ny entypeklasse til neste Volvo Ocean race i 2014/15 og garanterte samtidig for at minst åtte av den nye båttypen vil være på startlinjen. En båt er allerede solgt til et rent jentelag.

Entypebåten blir en high-performance regattamaskin, men stardardiserte løsninger vil gjøre det mulig å spare penger ved felles utstyrskjøp og strenge likhetsregler, samtidig som båtene skal tåle mer enn forgjengerne i VO70 klassen der den siste regattaen ble skjemmet av de mange havarier. Lagene skal også dele reservemaster, rigging og annet utstyr.