Gamle mot unge i Laser NM

Norgesmesterskapet for Laser og Laser Radial arrangeres i Kristiansand til helgen. Flere gamle mestere mobliserer for å stoppe ungdommelig hovmot.

Publisert

Bildet over: Line Flem Høst med fersk bronse fra Laser 4.7 skal forsøke seg mot de eldre jentene i NM til helgen

Både bronsevinner Line Flem Høst og Celine Therese Herud som ble nr. fire i det sammen mesterskapet deltar nå i Laser Radial der de blant annet møter Marthe Enger Eide, Kristine Strandenæs og Natcha Uthaug som har vært våre beste Laserseilere blant jentene denne sesongen, kansakje med unntak av Tiril Bue som vant ISAFs junior VM, men som ikke stiller i Kristiansand.

Blant herrene er det børstet støv av gamlinger som Knut Beck, Arild Holt, Terje Kjær, Morten Lie og Per Arne Nilsen. Disse hadde sin storhetstid helt tilbake til 1980- og 90 årene, men ryktene sier at flere av dem har trent iherdig før dette mesterskapet for å måle seg mot ungguttene. Kristian Ruth og Matthias Mollatt er OL kandidater til 2012, mens kanskje den mest lovende av alle norske jolleseiere for tiden, Hermann Tomasgaard for anledningen tar skrittet fra Radial til Standard. Bllr det lett vind er det ikke godt å vite hva han kan stille opp med i dette selskapet.

Trondhjemsseilerne svikter Ynglingsmesterskapet, som denne gang ikke får nok båter til å fylle kravet om NM status. Arrangøren melder at det likevel blir regatta for de seks båtene som er påmeldt.

Powered by Labrador CMS