Rekord på Gardasjøen

REKORDMANGE: Det var rekordstore felt med Optimist-seil som fylte den italienske innsjøen Garda i påsken.

1063 Optimister på ett brett

Påskeregattaen på Gardasjøen ble en regatta for historiebøkene. Det er den største entyperegattaen noensinne.

Publisert Sist oppdatert
1063 SEILERE: I påsken ble det notert en ny rekord i Guinness? rekordbok med 1063 Optimist-seilere på Gardasjøen

Hele 1063 unge Optimist-seilere stilte til start på Gardasjøen i regattaen Lake Garda Optimist Meeting, som ble avsluttet 1. påskedag. Dermed ble rekorden fra 2016 slått. Da var det 1055 som deltok. Den nye rekorden blir notert sammen med alle de andre rekordene i Guinness World Records.

Marcus Berthet beste norske seiler

40 norske seilere deltok, og seks av dem kvalifiserte seg for gullfinalen der de 158 beste fikk delta. Høyest opp på listen kom, ikke overraskende, Marcus August Berthet fra KNS. Han endte på en 25. plass med en resultatrekke som så slik ut: 6-26-(41)-8-14-14-8-13-26-22.

[Artikkkelen fortsetter under bildet]

Det blåste relativt friskt under hele regattaen, som ble suverent vunnet av amerikaneren Stephen Baker. Han fikk målskuddet i imponerende syv av de ialt ti seilasene som ble seilt, og han var i en klasse for seg. Stephen er en av USAs beste Optimist-seilere.

I 2016 ble regattaen vunnet av Mathias Berthet, storebroren til Marcus.

[Artikkelen fortsetter under intervjuet med Stepen Baker)

Tyske Florian Krauss kom på 2. plass, mens Dmitry Lazdin fra Russland steg opp på den tredje pall-plassen.

Seks norske seilere i finalen

Marcus Berthets lagkamerat fra KNS, Nicolai Jacobsen, ble nummer 34. Han hadde en 3. plass som sin beste enkeltplassering og en 4. plass som nestbeste. Han var imidlertid ikke like jevn som Mathias og fikk 26 poeng mer enn ham.

Felles for alle de seks norske seilerne som nådde gullfinalen, var at alle hadde en og annen plassering helt oppe i toppen og derved kunne se brorparten av de 157 konkurrentene bak seg. Ganske sikkert et godt syn. Aller best var Nora Doksrød fra Sandefjord, som i en av seilasene kom inn som nummer to. Hun var imidlertid litt for mye opp og ned for øvrig, og ble til slutt nummer 144 sammenlagt.

Beste norske jente og 14. beste jente av alle ble Albertine Lind fra Bergens Seilforening. Hun endte på 70. plass sammenlagt og hadde en 7. plass som sin bestenotering.

[Artikkkelen fortsetter under bildet]

Tredje best av de norske guttene var John Øyvind Tollevik Garvik fra Stavanger. En 6. plass var det beste han fikk notert i løpet av de ti seilasene som ble gjennomført på Gardasjøen.

Den sjette beste seileren av de norske seilerne ble Fredrikke Foss fra KNS på 153. plass. 11. plass fikk hun i sin beste enkeltseilas.

Komplett resultatliste for gullfinalen.

25. PLASS: Marcus Berthet fra KNS ble beste norske deltager på Gardasjøen i påsken.
FRI: Det er ikke noe å si på hvordan Albertine Lind har kommet seg fri i starten på!