BEST AV 1200: Sviatoslav Madonich var best av nesten 1200 Optimist-seilere på Gardasjøen. For innsatsen ble han nominert til tittelen Månedens Seiler av magasinet Seahorse.

Ukrainsk Optimist-seiler var nominert

Den ukrainske Optimist-seileren Sviatoslav Madonich var nominert til å bli Månedens Seiler for juni av det anerkjente båtmagasinet Seahorse.

Publisert

Bakgrunnen for nominasjonen var den unge ukrainerens suverene seiling under verdens største Optimist-regatta, Lake Garda Optimist Meeting, der nærmere 1200 (!) Optimist-seilere deltok. Der var han best av alle og vant til slutt gullfeltet i ganske suveren stil.

Før den store regattaen vant han også Lake Garda Country Cup der kun én seiler fra hver nasjon får delta. Regattaene foregikk i april.

BEST I BEGGE: Sviatoslav Madonich vant også Lake Garda Country Cup.

Disse to prestasjonene gjorde sitt til at han var en av tre som er seilere som var nominert til tittelen «Seahorse Sailor of the Month» er den britiske match -seileren Ian Williams og amerikaneren Ryan Finn, som nylig fullførte en 93 døgn lang seilas fra New York til San Francisco i en finérbygd, 36 fot lang proa.

Til slutt ble Ryan Finn kåret til Månedens seiler.

Og kanskje stilte Sviatoslav Madonich med et aldri så lite handicap i kåringen, for måneden før, i mai, hadde en annen ukrainer blitt kåret til Månedens Seiler, nemlig Rodion Luka. Han er en av Ukrainas største seilere gjennom tidene med blant annet VM-gull i 49er i 2005. Nå står han bak båttypen Luka 30 (L30). Den var påtenkt som entypeklasse for et VM i shorthandedseiling, og L30 var aktuell som en av flere båttyper som OL-klasse dersom shorthanded-seiling hadde blitt valgt som OL-gren.

Så kanskje var det det at to ukrainere ville få tittelen på rad, som gjorde at Optimist-seileren Sviatoslav Madonich ikke vant…? Ukrainerne kan – til tross for den dystre og mørke hverdagen – glede seg over å ha svært gode seilere som er aktive og hevder seg i internasjonal seilsport.