WASZP GAMES PÅ GARDASJØEN

WASZP GAMES: Flotte forhold på Gardasjøen.
WASZP GAMES: Flotte forhold på Gardasjøen.
WASZP GAMES: Flotte forhold på Gardasjøen.
WASZP GAMES: Flotte forhold på Gardasjøen.
WASZP GAMES: Flotte forhold på Gardasjøen.
WASZP GAMES: Flotte forhold på Gardasjøen.

Unge norske seilere i Waszp-leker

Seks norske seilere deltar i den første utgaven av Waszp Games på Gardasjøen.

Publisert Sist oppdatert

På rekordtid er den nye foilende enmannsjollen Waszp etablert seg i seilmiljøet, og med nærmere 30 båter allerede i Norge, henger vi godt med. På Gardasjøen arrangeres i disse dager de første Waszp Games der 52 seilere fra 15 nasjoner deltar.

– Ikke dårlig det med tanke på at klassen kun er 12 måneder gammel, sier Rune Jacobsen, som har vært primus motor og pådriver for å få klassen etablert i Norge.

Unge, norske seilere

Seks av de 52 seilerne er norske, og til forskjell fra mange andre nasjoners deltagere, er det utelukkende unge seilere:

• Alexander Høgheim (20), Ran Seilforening

• Nicolai Jacobsen (15), KNS

• Erik Karlsen (16), Ran Seilforening

• Henrik Haaland (15), KNS

• Fredrikke Foss (15), KNS

• Tobias Sandmo Birkeland (16), Ran Seilforening

Den eldste seileren i feltet er italienske Claudio Lenzi på 60 år.

Format med tre øvelser

Waszp Games er ikke som en vanlig regatta med den samme banen fra første til siste stund. Lekene består i hovedsak av tre øvelser; vanlig baneseiling på en trapesbane, slalom og maraton. I tillegg har alle båtene GPS om bord, og for hver dag utropes det en speed-vinner som har notert seg for den høyeste hastigheten. Og første dag av lekene ble det Erik Karlsen, som hadde notert seg for 20,5 knop som høyeste hastighet med over 10 sekunders varighet.

I selve konkurransen ligger Alexander Høgheim best av de norske etter to dagers seiling på en 14. plass, mens Nicolai Jacobsen er nummer 19.

Etter to dager med course racing, er det i dag, 4. august, slalom som står på programmet – hvoretter det hele avsluttes med en maraton-distanse.

Waszp Games på Bygdin

– Vi vil bruke det samme formatet i de norske regattaene og de første Waszp-lekene i Norge vil finne sted på Bygdin i september, forteller Rune Jacobsen.

Dit ventes store deler av den norske Waszp-flåten på nærmere 30 båter.