Gir opp Volvo Ocean Race

Også Aarhus, som Stavanger, oppgir drømmen om å være VOR-vert

Publisert

I likhet med Stavanger som kastet kortene før sommeren har nå også Aarhus kommet til at det å være vertskapsby for Volvo Ocean Race koster mer enn det smaker.

Ifølge jp.dk og nettstedet minbaad.dk strandet forsøket på at byens politikere ikke vil stille en garanti for de 32 millioner danske kronene man hadde estimert oppholdet i regattaen 2017/18 til å koste. Dette til tross for at rådgivningsfirmaet Cowi hadde beregnet at et havneopphold vil ha bragt meromsetning på DKK 95.5 mill. til restauranter, hoteller, butikker og andre forretningsdrivende i byen.

Men de politiske partierne bak budsjettforliket kunne ikke stille garanti for de 32 millionene som det ifølge rapporten maksimalt hadde kostet kommunen å sikre og udfylle vertskapsrollen. Dermed må Aarhus trekke sig fra de 33 byene som sto på shortlisten til Sports Consultancy som velger vetshavner på vegne av Volvo Ocean Race.

Dette er et resultat av en lite ambisiøs politikk fra byrådets side, mener Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening.

- Byrådet snakker stadig om sine store ambisjoner og derfor er det ergerlig å gi opp en opplagt mulighet for å eksponere byen og skape en så stor meromsetning blandt de forretningsdrivende, sier Claus Bech. - Politikerne har en klar målsetning om å manifestere Aarhus på den internasjonale arena, og Volvo Ocean Race er en perfekt mulighet for å gjøre nettopp det, da arrangementet har stor medieoppmerksomhet og trekker mange turister, sier han.

Cowis rapport, som er bestilt av Aarhus Kommune i forbindelse med søkerprosessen, anslår, at Volvo Ocean Race ville trekke omkring 500.000 besøkende i løpet av de 12 dagene båtene ville ligge i Aarhus Havn.

Men totalprisen og en frykt for å ikke få inn nok sponsorkroner veide tyngere enn mulighetene for større inntekter fra turistene.

Powered by Labrador CMS