Norges Seilforbund

Seiling for alle fortsetter

– Ja, absolutt, Seiling for alle-prosjektet fortsetter med full styrke selv om det ikke er blitt noen tildeling i år, sier Per Christian Bordal.

Gjensidigestiftelsens store gave til seilsporten i 2015 satte fart i sommerskoler og rekruttering rundt om i landet.

– Prosjektet er tre-årig – i første omgang – og de som fikk joller og brett i fjor, må følge opp aktivitetene i år. Vi håper fjoråret bare var starten på dette, og vi håper rapportene etter årets sesong vil fortelle om ytterligere økt aktivitet og oppslutning, sier Bordal.

Han forteller at fristen for en ny søknad er 15. september, og rapporteringen etter sommerens aktiviteter vil avdekke om det om det er dukket opp nye behov til materiell og joller.

Et nytt element som vil bli trukket inn på sommerleirene i år, vil være å gi barn og ungdom en forståelse av å unngå forsøpling av sjøen.

– Vi vil lage en guide på hvordan lærerne og instruktørene kan ta med barna på skjærgårdstokt og rydde i fjæra, sier Per Christian Bordal.

Et slikt tokt ble med stor suksess gjennomført i Moss i 2015, og det er erfaringene fra dette som nå vil bli brakt inn i Seiling for alle-sfæren også.

– Vi vil også arrangere Seilingens Dag i år. Datoen er 20. august, forteller Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Gjensidigestiftelsen støttet også dette prosjektet i 2015.