ARE WIIG: Det er litt over ett år til Are Wiig starter på sin soloseilas rundt jorden.
ARE WIIG: Det er litt over ett år til Are Wiig starter på sin soloseilas rundt jorden.

Are Wiig blir den første

Lørdag 22. april 1969 – for nøyaktig 48 år siden – satte Sir Robin Knox-Johnston føttene på land etter å ha vært den første som seilte jorden rundt non stop. Are Wiig skal bli den første nordmannen 50 år etter.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare drøye 14 måneder til Are Wiigs store styrkeprøve starter: Solo non stop jorden rundt. Startskuddet smeller 30. juni i 2018 i Plymouth i England.

– Selv om det er over et år til start, merker jeg at tiden går fort. Men vi er i rute med forberedelsene, sier Are Wiig.

Han blir en av de 30 startende i retro-regattaen som skal seiles med det samme utstyret som det ble gjort for 50 år siden. Ingen nordmann har gjort det Are Wiig nå har satt seg fore: Å bli den første nordmannen til å seile jorden rundt non stop.

Miniseilas før start

Arrangørene av 2018 Golden Globe Race har akkurat offentliggjort at starten kommer til å gå lørdag 30. juni neste år.  Regattaen markerer 50 års jubileet for Sir Robin Knox-Johnstons jorden rundt non stop-rekord. Briten startet fra Falmouth i 1968 og de 30 seilerne som skal delta i minneregattaene skal seile en mini-regatta fra Falmouth til Plymouth den 15. juni for å markere denne styrkeprøven.

Den 35 nautiske mil lange seilasen blir bare for en dråpe i havet å regne i mot de 30 000 nautiske milene soloskipperne skal seile i løpet av rundt ni måneder.

– Det er mye som skal klaffe og det er vanskelig å forberede seg på rundt ni måneder helt alene på havet i storm og stille. Men dette er noe jeg har drømt og kanskje ubevisst forberedt meg på i mange år. Når starten går i juni neste år er jeg helt klar, sier Wiig.

Race Village i Plymouth åpner når seilerne ankommer og vil være åpen for publikum frem til start 30. juni.

Ønsker konkurrenter i Raymarine 2Star

Som et ledd i forberedelsene stiller Are Wiig til start i Raymarine 2Star sammen med sønnen Alf Harald. Regattaen har en egen klasse oppkalt etter Are Wiig, og navngiveren håper at flest mulig seilere stiller opp for å matche mot ham.

Følg Are Wiig på Facebook.