LEDER: Kirsten Neuschfer (39) har tatt ledelsen i Golden Globe.

Kirsten Neuschäfer tar ledelsen i Golden Globe

Den 39-år gamle Sør-Afrikaneren er i tet etter at første båt må søke land for å reparere vindroret.

Publisert

Kirsten Neuschäfer er Golden Globes store helt. I november reddet hun finske Tapio Lehtinen. I januar klatret hun seg opp på sølvplass, og nå, etter at lederen Simon Curwen nå har gitt opp å reparere sitt vindror.

Hard regatta

Starten av soloseilasen rundt jorda i gamle båter på maksimalt 36 fot startet 4. september 2022. Da var det 15 menn og en kvinne. Nå, etter 150 døgn er det bare fire seilere som kjemper om å vinne. Kirsten Neuschäfer har 1800 nm til Kapp Horn som hun bør ha rundet innen to uker.

Neuschäfer får det ikke lett. Hun har ligget side om side med indiske Abhilash Tomy siden Cape Town, men Tomy sliter med ryggskade fra forrige Golden Globe, og må ta det med ro.

Michael Guggenberger og Ian Herbert-Jones, de to andre som fremdeles har klart seg uten hjelp ligger langt bak. 1300 nm, og 3000 nm bak Neuschäfer.

STILLEHAVET: Neuschäfer vil nå Kapp Horn om to ukers tid.
PROBLEMER: Simon Curwen må til land for å fikse sitt vindror.
Chichester: Jeremy Bagshaw seiler Are Wiigs gamle båt, men trengte ekstern hjelp i Australia.

Må reparere

Simon Curwen ligger nesten 1000 nm foran Neuschäfer, men har kurs mot havn i Chile for å reparere vindroret. Ved dette mister han muligheten til å fullføre Golden Globe, men rykker ned i Chichester Class, klassen for båter som fullfører jordomseiling, men ikke uten hjelp.

Simon Curwen fikk skadet sin selvstyrer etter en knock-down.

Flere i Chichester Class

Jeremy Bagshaw er også i Chichester Class. Bagshaw seiler Are Wiigs gamle OE32, men hadde tydeligvis ikke godt nok bunnstoff. Han fikk båten på land i Hobart for å rengjøre skroget. Guy Waites er også i Chichester Class.