– Undervurderte bølgene

«Olleanna»s skjebne er ennå ikke bestemt. Her forteller Are Wiig hva som hendte da båten ble slått rundt av en kraftig bølge.

Publisert

«Olleanna», en OE32, er ansett som en solid havseiler, men båten fikk omfattende skader etter å ha blitt herjet med i bølgene. Hendelsen skjedde etter en storm som hadde vart i tre døgn, og som var i ferd med å roe seg.

Selvstyreren var satt ut, og Are Wiig hadde håndstyrt hele dagen. Han ønsket å reparere vindroret før natten for å få hvile. Han hadde en liten del av kutterfokka og 3. rev i storseilet.

– Den langkjølte båten oppførte seg pent. Det beste var å la vindroret styre, men da måtte det fungere. Jeg hadde også hatt problemer tidligere med at en av stengene bøyde seg. Det er en svakhet. Roret blir utsatt for ekstreme påkjenninger når båten bli kastet sideveis. Da er det denne delen som skal ryke. Stangen mellom selve mekanismen og rorbladet på vindroret var bøyd, slik at servororet sto rett ut. Dette hadde også skjedd to dager tidligere. Da fikk jeg reparert det, som jeg også gjorde en gang i Nordsjøen året før, forteller Wiig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS