Jean-Luc van den Heede og Are Wiig
Jean-Luc van den Heede og Are Wiig

Nå holder det, sier Van Den Heede

Med seieren i Golden Globe Race avslutter 73 år gamle Jean-Luc Van den Heede en enestående solokarriere som teller seks runder rundt jorden

Publisert Sist oppdatert

Are Wiig var i påskehelgen i Les Sables D´Olonnes til premieutdelingen for Golden Globe Race. Det ble et hjertelig gjensyn med mange av konkurrentene, de fleste av dem som under samme sjebne som Are, hadde måtte gi seg underveis. Av de de 18 startende er idag bare fire i mål, mens to av deltakerne seiler fremdeles. Møtet ble en bekreftelse på at nordmannen er tatt opp i det gode selskap og Wiig ble behørig hyllet, ikke minst av vinneren Jean-Luc van den Heede fordi han lenge hang med teten og lå på 4. plass da han vippet rundt brakk masten, og for egen hjelp kom seg inn til Cape Town der han, i hvert fall for denne gang, måtte gi opp drømmen om å komme seg rundt jorden.

Ares historie har vi allerede behørig behandlet i disse spalter. Nå handler det om vinneren av Golden Globe Race, Jean-Luc van den Heede, som vi har heldige og fikk snakke med etter festlighetene i Les Sables D`Olonne. Farsfiguren for franske soloseilere satte med seieren i denne regattaen et solid punktum for en bemerkelsesverdig karriere som nå består av fem soloseilaser jorden rundt. Van den Heede, som stadig holder solorekorden for seilas mot vest tok allerede i 1986 2. plass i BOC Challenge Around Alone Race. I tillegg har han 3. plass i 1990 Vendée Globe, 2. plass i samme seilas i 1993 samt 3. plass i 1995 BOC Challenge.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER