Golden Globe Race

YNGST: 28 år gamle Susie Goodall fra England er feltets yngste seiler, hun er også den eneste kvinnen.
YNGST: 28 år gamle Susie Goodall fra England er feltets yngste seiler, hun er også den eneste kvinnen.

Susie Goodall kan bli reddet om to døgn

Et tankskip legger om kursen mot den unge soloseileren som mistet masten i orkan.

Publisert Sist oppdatert
VIND: Goddall driver med 1,5 knop. Lavtrykket er på vei østover, og vinden vil gradvis falle.
VIND: Goddall driver med 1,5 knop. Lavtrykket er på vei østover, og vinden vil gradvis falle.

Båten til Susie Goodall fikk seg en skikkelig trykk i lavtrykksenteret hvor det var vind opp mot 65 knop. 28-åringen har ringt hjem, og gitt en oppdatering. 

LES: Susie Goodall uten rigg

Mange utfordringer

Susie Goodaller OK. Små mengder vann pipler inn i båten vi dekk på grunn av dekksutstyr som er revet av. Kjølsvinet er fylt med vann i løpet av en time, men pumpene fungerer. Alle muligheter for å lade batteriene er borte på grunn av saltvann. Drikkevann er også en utfordring. Korken på ekstravanntanken falt av da båten ble kastet rundt.

Kaos om bord

Glass med mat har blitt slengt rundt i båten og over pute og sovepose. Alt utstyret i salongen er slengt fremover, og danner en haug av rot. Goodall ble kald av å være lenge på dekk, men fikk igjen varmen under dekk. Hun er skuffet og lei seg, men glad for alle gode ønsker.

Var under dekk

Susie Goodall klarte seg bra da båten gjorde kollbøtte som resultat av de enorme bølgene. Båten ble slengt rundt over baugen. Goodall stanget hodet i hendelsen og besvimte. Hun har noen sårskader i hendene, og har hodepine som følge av hodeslaget. Susie Goodall taklet forholdene godt. Like før hendelsen brakk en sikring til selvstyreren. Hun tok ned storseilet og hev ut drivankeret, fordi hun ikke maktet å handstyre båten i vinden som var økende. Da var den på 35-40 knop. Hun gikk så under dekk. Mens hun stod å tok på seg klær for å kunne gå på dekk for å sjekke båten, kom det en diger sjø og kastet båten rundt.Masten og alle bommene gikk tapt. Det gjorde også vindroret, skadet av akterstaget. 

Redning på vei

Redningstjenesten i Chile har bekreftet at det 190 meter lange tankskipet «Tian  Fu» har endret kurs mot havaristen. Skipet er på vei fra Kina til Argentinal. Båten skal kunne hente ut Goodall på lørdag 8. desember. 

Syv igjen

Uku Randmaa ble også rammet av samme storm som Goodall, men har sluppet billigere unna. Mark Slats har tatt innpå Jean-Luc Van Den Heede som nå har fått opp farten, og er raskest av alle. Han har 5395 nm til mål og er estimert fremme 18. januar. 

 

Plassering 6. desember

1. Jean-Luc Van Den Heede,  5369 nm til mål

2. Mark Slats,  6477 nm til mål

3. Uku Randmaa,  8720 nm til mål

4. Susie Goodal,  9213 nm til mål

5. Istvan Kopa, 9903 nm til mål

6. Tapio Lehtinen, 11527 nm til mål

7. Mark Sinclair, 13704 nm til mål

7. Igor Zaretskiy, 14737 nm til mål 

 

 

 

REDNING: «Tian Fu» på 38 000 tonn er på vei mot havaristen.
REDNING: «Tian Fu» på 38 000 tonn er på vei mot havaristen.
SPREDNING: Det skiller 9370 nm fra første til siste båt.
SPREDNING: Det skiller 9370 nm fra første til siste båt.