Golden Globe Race

Jean Luc van den Heede

Fordel for van den Heede

Etter å ha tapt forspranget jevnt og trutt er det nå Jean-Luc Van Den Heede som har de beste forholdene

Publisert Sist oppdatert
BRASIL: Slats og Van den Hedde krysser seg oppover langs kysten av Sør Amerika.

Etter å ha ledet med over 2000 nautiske mil har Jean-Luc Van Den Heede sett at ledelsen til Mark Slats har skrumpet til 794 nm. Hovedsaklig er dette et resultat av skaden han fikk på riggen etter en saltomortale i en sorm 1900 nm vest for Kapp Horn.

Nå, øst for Brasil, har begge hatt sine problemer de siste dagene. Slats som har hatt store magesmerter inntil han fant ut at han hadde drukket råtten melk, var tvunget til å legge bi for første gang i racet etter å ha seilt inn i sterk motvind. 

For ti dager siden sente han følgende tekstmelding: BAD WEATHER GUSTING 40 KT AND 5M SEAS ON THE NOSE. NO FUN!

Etterfulgt fem timer senere: HOVE TO NOW. FIRST TIME I STOP SAILING BECAUSE BAD WEATHER

Siden da har forholdene  gått tilbake til normale, men Slats vil måtte seile 500 nm i nordlig vind før han kan for fordel av østavinden Van Den Heede nå er inne i 13 grader lenger nord.

Motvinden ga imidlertid Van Den Heede tilsvarende problemer siste uke da slag i motsjø åpnet sprekken i masten ytterligere. Den 73 år gamle franskmannen måtte klatre masten en sjette gang for å styrke de midlertidige reparasjonene han har foretatt for å holde undervantene på plass. Nå som han er tilbake på slør, ser alt OK ut for øyeblikket, men Van Den Heede vet at for å komme til mål må han seile svært konservativt. 

VIND: Van den Hedde kommer snart i passatvinden, mens Slats må fortsette kryssen.