Golden Globe Race

SUHAILI: Robin Knox-Johnstons vinnerbåt, «Suhaili», er bygd av teak i 1923 og hadde først navnet «Eric». Linjene er inspirert av Colin Archers sjødyktige redningsskøyter. Båten vil være plass når Golden Globe Race starter i juni til neste år.
DEN ALLER FØRSTE: Robin Knox-Johnston feirer at han var den eneste som fullførte Sunday Times Golden Globe Race i 1969. Dermed var han også den aller første som seilte jorden rundt non stop helt alene.
KOM IKKE TIL MÅL: Nigel Tetley krysset sin egen kjølvannsstripe 22. april 1969, og han ble dermed den første som fullførte en jorden rundt-seilas alene non stop i en flerskrogsbåt. Men han kom ikke i mål i Golden Globe Race. Han havarerte og sank ...
BLE STOR: Chay Blyth fullførte ikke Sunday Times Golden Globe Race, men ble senere en av verdenshavenes store seilere.
«SJEFEN SJØL»: Robin Knox-Johnston.
I PASSIAR: Are Wiig og hans kone Idun snakker med «sjefen sjøl», Robin Knox-Johnston, under en presentasjon av alle deltagerne i Golden Globe Race 2018.
DREV I ATLANTEREN: Donald Crowhursts trimaran, «Tynmouth Electron» ble funnet drivende i Atlanterhavet. 1. juni 1969 slapp han seg over bord, og i den siste loggboknoteringen stod det som hans siste ord: «Det er slutt ? det er slutt. Dette er nåden».

De gale mennenes regatta

En regatta med ni deltagere der bare en fullfører og en tar sitt eget liv, er kanskje ikke oppskriften på en seilsuksess. Like fullt endret disse soloseilerne seilhistorien for alltid for snart 50 år siden.

Publisert Sist oppdatert

Om et halvt år skal Are Wiig seile Golden Globe Race jorden rundt non stop alene i en 32 fots båt. Det er en regatta til minne om disse eventyrerne som la ut i 1968.

Rekordfart langs norske kysten

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER