Grå åpning av Stor-NM

Første dag av Stor-NM ble en grå og regnfull dag, med vanskelige forhold på alle regattabanene.

Publisert

STOR NM: Tyve 29-er stiller til start. Fotos: Hanne-Sofie Strømberg.

Det har vært strålende vindforhold i Moss hele uken, men fredag ville værgudene noe annet. Det var store skift på regattabanene, noe som gjorde det vanskelig for både seilere og arrangører.

På 29er- og brettbanen ble startene satt raskt i gang, og etter fredagens seilaser var det en båt på en soleklar førsteplass. NOR- 1892 med Anders Hylen Klippenberg og Emil Mellbye seilte godt hele fredagen, og etter lørdagens seilaser ligger de med et godt forsprang på andre- og tredjeplass i 29er-klassen.

Det var tyve 29-ere på startlinjen fredag, akkurat nok til å få godkjent NM-status for klassen. Totalt har 226 seilere funnet veien til Moss denne helgen.

Regattabanen til Laser og E-jolle fikk derimot litt flere utfordringer. E-jollejentene måtte vente en god stund på arrangørene før de fikk sin første start, og den første regattaen ble avkortet da vinden forsvant.

– Det var ikke helt ypperlige seilforhold på fredag. Det var vanskelig å seile på regattabanen, sierKristine Strandenes, som er uttatt til prøve-OL i august.

 I neste start fikk E-jolleguttene baneending, noe som skapte forvirring blant seilerne. På tross av dette og lite vind fikk de gjennomført to regattaer fredag.

Etter lørdagens regattaer i solskinn ligger disse på topp i klassene 29er, E-jolle og Laser:

29er: Anders Hylen Klippenberg og Emil Mellbye fra KNS

E-jolle Damer: Karianne Hammarstrøm fra Drøbaksund Seilforening

E-jolle Herrer: Håvard Aker fra Tønsberg Seilforening

Laser Radial: Mathias Mollatt fra Moss Seilforening

Laser 4,7: Celine Therese Herud fra Moss Seilforening 

  
Powered by Labrador CMS