Grant Dalton og Telefonica snakker om Volvo Ocean Race

Ingen har flere jorden rundt regattaer bak seg enn Grant Dalton som etter å ha ledet Team New Zealand i America´s Cup nå vurderer comeback i Volvo Ocean Race

Publisert

Grant Dalton bekrefter at han er i dialog med Telefonica om Volvo Ocean Race 2011/12. Selv om han på det nåværende tidspunkt ikke ønsker å gå i detaljer, er det ingen hemmelighet at han lenge har hatt et godt øye til jorden rundt regattaen og at han nå i lys av usikkerhetene rundt America´s Cup vurderer Volvo Ocean Race som et spennende alternativ for Emirates Team New Zealand.

- Jeg har sagt mange ganger at Emirates Team New Zealand burde utvide horisonten. Den vellykte sesongen i TP52 klassen er et eksempel på hva vi tenker, og et Volvo Ocean Race er noe vi også må vurdere, sier Dalton.

Det har vært rykter om at Dalton skal trekke seg fra Emirates Team New Zealand, men det mest sannsynlige er at han vil følge Sir Peter Blake modell og ta en mer tilbaketrukket lederrolle i America´s Cup prosjetet, med Dean Barker som skipper og Kevin Shoebridge i en mer operativ posisjon. Det vi gi ham mer tid ti å engasjere seg i prosjekter som Volvo Ocean Race.

Telefonica som har deltatt i de to siste Volvo Ocean Race vi sannsynligvis ønske å forbedre tredjeplassen som ble oppnådd med Bouwe Bekking og Telefonica Black i det siste racet. Et samarbeid med Team New Zealand kombinert med Dalton's erfaring fra jorden rundt seilaser kunne gi dem en bra mulighet til det.

Det er ventet at en avtale kan bli signert allerede neste uke, etterfulgt av en pressemelding.

Les mer her

Powered by Labrador CMS