«Green Dragon» med brukket bom

Ulykken skjedde under en 50 knops vindbyge. Det er usikkert om båten vil seile til Mauritius for å få en ny bom, eller forsette med nødrigg til India.

Publisert

Det var ved 11-tiden i dag at skipper Ian Walker rapporterte om ulykken til hovedkvarteret. Situasjonen er under kontroll om bord, og ingen er skadet. Båten befinner seg 1,500 nm fra Mauritius. Om de seiler til Mauritius eller ikke, så er etappen ødelagt for Green Dragon.

Ekstreme forhold

I går fikk Green Dragon er ufrivillig kinesisk jibb. Green Dragon er ikke de eneste som har hatt problemer. Flere båter rapporterer om ødelagte seil og strukturelle problemer. Det meldes om bølger på 10 til 12 meter og vindstyrke på 40 knop +.

    Ericsson 3 med de norske gutta ombord fikk en enorm sjø over, og inn i båten som gjorde at de måtte øse i timesvis i dag. Du kan lese om saken her.

Feltet delt i to

Green Dragon har ligget langt syd sammen med de to Ericsson båtene. Et stykke bak har den rusiske båten ligget. Lengre nord har forholdene ikke vært så ekstreme ligger Telefonica båtene og Puma. Et godt stykke bak følger Delta Lloyd. Båtene i syd seiler litt nordover, mens båtene i syd har en kurs litt syd for øst. Mye tyder på at det har vært best lengst syd, og at Ericsson båtene vil ta teten.

Båtene har seilt litt under 500 nm det siste døgnet.

Powered by Labrador CMS