FRISKT: Lørdag ble starten utsatt på grunn av sterk vind, men det ble gjennomført to seilaser.
FRISKT: Lørdag ble starten utsatt på grunn av sterk vind, men det ble gjennomført to seilaser.

Utfordrende forhold under NM i Grimstadjolle

Ungt seilerpar tuktet igjen gamle mestere under årets Grimstadjolle-NM.

Publisert Sist oppdatert
GULL: Seilerparet August og Kamilla Austefjord vant NM i år, som i fjor.
GULL: Seilerparet August og Kamilla Austefjord vant NM i år, som i fjor.

Pressemelding fra Grimstad Seilforenig

Lørdag og Søndag 18.-19 august var det igjen duket for Norgesmesterskap i Grimstadjolle på Groosefjorden, med denne gang 18 påmeldte båter. Lørdagen morgen blåste det kraftig opp, og med 11 m/s og kuling i kastene, og en værmelding som tilsa ytterligere økende vind, måtte regattasjef Knut Frode Pedersen på rormannsmøtet kl. 10 utsette regattastarten til kl. 14 i påvente av bedre forhold. 

Kast opp mot 20 m/s

Da flåten drog ut på fjorden rundt 14:30 var det fremdeles røffe forhold  for de gamle båtene, med kast opp mot 20 m/s og bølger som slo inn over de lave baugene og fribordene og fort kunne truet med å fylle cockpit.  God seiling gjorde at ingen båter fikk skader. Rundt kl. 15 startet så første regatta, og mange av seilerene var nok glade for at vinden begynte å roe seg noe etter første kryss, for så å falle ned til rundt 4-5 m/s. Deretter var forholdene gode, og det ble avviklet 2 regattaer på lørdag ettermiddag. De foreløpige resultatene før lørdagskveldens rekefest på Seilsenteret på Grooseneset var at Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm i GJ-171 ledet - som så ofte før - etter 2 strake førsteplasser.

Utfordrende vindskift

Søndagen bød på helt andre forhold, med fin lett variende vind fra 2 til 4 m/s. Vinden kom delvis fra land, som alltid forårsaker utfordringer med overraskende vindkantringer. Allikevel var det som ofte før tidligere NM-vinnere som stort sett kapret de første 3-4 plassene også på søndagens 4 regattaer. 

Fjorårets unge NM-vinnere, seilerparet August og Kamilla Austefjord, trivdes svært godt også i søndagens lettere vind, og leverte en imponerende serie med 2 første og 2 andreplasser i GJ-83, og stakk dermed av med seieren – som i fjor! Bare ettknepet poeng skilte dem fra veteranene Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm som endte på en veldig sterk andre plass i GJ-171, og med Bjarne Kristensen og Bård Sæthre i GJ-82 hakk i hæl på tredje.

Full resultatliste her

SØNDAG: Andre dag var forholdene roligere, men store vindskift skapte utfordringer.
SØNDAG: Andre dag var forholdene roligere, men store vindskift skapte utfordringer.