ETTERLYSNING:  Grimstad Seilforening ønsker både båter og seilere til NM 10.-11. august.
ETTERLYSNING: Grimstad Seilforening ønsker både båter og seilere til NM 10.-11. august.

Etterlyser seilere og båter til NM

Grimstad Seilforening håper på over 20 båter under Norgesmesterskapet, ellers kan NM-statusen ryke.

Publisert Sist oppdatert

Siden 1992 har det hvert år med svært få unntak blitt arrangert Norgesmesterskap for Grimstadjoller på Groosefjorden i Grimstad. Også i år har Grimstad Seilforening invitert seilere fra hele landet til å delta i NM-helgen 10.-11. august, med en åpen invitasjon på sine nettsider. Den helgen kan en altså igjen glede seg til et flott skue av klassiske trebåter i hard konkurranse, rett utenfor Groosestranda og båthavna i Holvika. 

Noen få ganger har en ikke lyktes å stille 20 båter til start, og om dette skjer på mer enn 1 av 3 arrangementer mister en NM statusen. 

– Det er like spennende hvert år om vi lykkes i å stille tilstrekkelig antall båter, siden folk ofte er seine med å melde seg på", forklarer Mads Sætren i Grimstadjolleklubben, og fortsetter:  

– Det er nok av Grimstadjoller på fjorden, og båtregisteret vårt teller langt over 30 båter med Grimstad som hjemmehavn, men ikke alle er på vannet, og av de som har sjøsatt så er det ikke alle som har lyst til å seile regatta."  

Grimstadjolleklubben og Seilforeningen går derfor nå ut og oppfordrer alle som har en Grimstadjolle om å enten melde seg på eller låne bort sin båt til erfarne seilere som ikke har Grimstadjolle selv.  

– Ta kontakt med oss i Grimstadjolleklubben eller Kjell Heimdal i Grimstad Seilforening, så formidler vi kontakt mellom båteiere og seilere", oppfordrer Mads Sætren. 

2018: Under NM i fjor va det med 19 båter. Grimstad Seilforening håper det blir over 20 i år.
2018: Under NM i fjor va det med 19 båter. Grimstad Seilforening håper det blir over 20 i år.