40 år gammel båt ble modernisert

Grinde i ny drakt

Med enkle grep er Peter Bruuns Grinde, som første gang så dagens lys i 1974, oppgradert til en moderne turseilbåt med gode seilegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Mannen bak oppgraderingen av den rundt 40 år gamle båten er ved siden av konstruktøren, danske Peter Bruun selv, Svenning Torp som etter å ha solgt sin halvpart i en Swan 46, har vendt tilbake til sin første kjærlighet, Grinden, som han første gang eide et eksemplar av i noen år fra 1977. Torp har alltid vært glad i spissgattere etter at han vokste opp med seilturer i familiens 30 kvm. Senere har han eid en Kaskelott, og da han var på jakt etter en skikkelig ekspedisjonsbåt, gikk han mange runder med Peter Bruun for å lage den ideelle spissgatteren på rundt 40 fot. Det endte imidlertid med at han kjøpte en Swan.

Tilbake til Grinden

Med turer til Antarktis, Grønland, Island og Færøyene og rundt den skandinaviske halvøya gjennom Russland har nå den verste ekspedisjonstrangen lagt seg, og Torp ville ha en båt han og kona kunne dra på korte seilturer med, og som de med god samvittighet kunne ha liggende ved bryggen i sommerferiene på Brøtsø.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her