Groupama gjør seg klar for Jules Verne

America´s Cup aktuelle Franck Cammas er egnet for å være en av verdens aller beste til å seile store flerskrogsbåter. Nå gjør han selg klar til å angripe en av seilsportens klassiske rekorder, Jules Verne trofeet for raskeste jordomseiling.

Publisert

Ingen har seilt fortere over 24 timer enn Franck Cammas og den 103 fot store trimaranen «Groupama 3». På sitt rekordforsøk fra New York til den engleske kanal tidligere i år oppnådde  han å seile  794 nm på ett døgn. Det vil si en snitthastighet på  33.08 knop. Derfor er det ingen tvil om at båten har muligheter for å slå rekorden landsmannen Brunp Peyrons satte for to år siden i katamaranen «Orange II» da har seilte jorden rundt på litt over 50 døgn, med en snitthastighet på 17.89 knop.

Nå gjør Cammas og en besetning bestående av Franck Proffit, Steve Ravussin, Frederic Le Peutrec, Loic Le Mignon, Sebastien Audigane, Ronan Le Goff, Jan Dekker og Jacques Caraes

med Sylvain Mondon som landfast meteorologisk rådgiver, seg klare for å angripe rekorden. Mat og klær er pakket og båten ligger klar i Lorient mens mannskapet venter på klarsignal fra værfolket. Kode grønn indikerer start innen 24 timer, kode gul innen 48 timer og kode oransj inne 96 timer.

www.cammas-groupama.com

Powered by Labrador CMS