EVENTYRLIG

Guinness-rekord på Gardasjøen

Nærmere 1100 Optimistjoller stiller til start på Gardasjøen i påsken.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere rekorden er på 1055 deltagere, men i år ser denne rekorden ut til å bli slått. Per i dag er det 1072 seilere påmeldt i Optimist – 792 i regattaklassen og 280 i rekruttklassen. Det vil være det største antallet som har deltatt i én klasse noensinne, og denne vil bli registrert i Guiness rekordbok.

Norske seire

Bare fra Norge deltar det hele 40 Optimist-seilere i konkurranse med andre seilere fra over 30 land. Norske seilere har etter hvert en lang tradisjon i det å oppsøke Gradasjøen i påsken, og i 2016, da det deltok 1055 Optimist-joller, var Mathias Berthet fra KNS best av alle.

Det var tredje gang det ble norsk seier. I 1996 vant Siren Sundby fra Soon på Gardasjøen, og i 2008 gikk Harald Fæste fra Drøbaksund til topps.

I år er det lillebroren til Mathias Berthet, Markus, som stiller til start for å forsvare familien Berthets ære i den 35. utgaven av «Lake Garda Meeting».

Det er også en stor Laser-klasse som deltar på Gardasjøen med ca. 20 norske seilere fordelt på Laser 4.7 og Laser Radial. Og mellom slagene vil de norske seilerne også få anledning til å prøve den nye foilende jollen Waszp.