Gutta på Hugo Boss ser på film underveis

Alex Thomson og Andrew Cape har et psykologisk overtak på konkurrentene. Mens de ser på film er båten deres, Hugo Boss den raskeste i Barcelona World Race.

Publisert

Hugo Boss har ligger bak i feltet helt siden starten i Barcelona 11. november. På det meste var avstanden til ledende Paprec-Virbac mer enn 250 nm, men i de siste dagene har avstanden minket betraktelig. Paprec-Virbac med Jean-Pierre Dick og Damian Foxall har hatt mindre vind i forkant og har måttet se på at Hugo Boss har kommet innpå dem bakfra med stormskritt. Idag morges kl 0600 GMT var avstanden bare 21 nm, ca halvannen times seiling med den farten Hugo Boss holder i øyeblikket.

Ekstra frustrerende må det være for lederbåten at karene på Hugo Boss tilsynelatende ikke presser båten særlig hardt i øyeblikket. De tar seilngen med ro, relativy sett, og har til og med tatt seg tid til å se en DVD film på computeren. Hugo Boss har hatt fordelen av frisk vind aktenfra, men det virker nå også som lm de har funnet frem til optimal trim og at den Finot Conq konstruerte Open 60 viser seg å være så rask som forventet. Vi snakket selv nylig med designer Pascal Conq som var meget optimistisk på vegne av seilerne og mente det vare ville være et tidsspørsmål før karene på Hugo Boss ville være i tet.

Nå har både Paprec-Virbac og Hugo Boss passert isporten syd for Cape Leeuwin i Australia og kursvalgene frem til Cook stredet  vil være mer begrenset. Da kan ren båtspeed være avgjørende. Kanskje vil Hugo Boss gå opp i teten allerede idag?

Powered by Labrador CMS