The Ocean Race

ELDST: Guyot Environnement er bygget i 2015 for Alex Thomson, og er den eneste båten som ikke er ny.
ELDST: Guyot Environnement er bygget i 2015 for Alex Thomson, og er den eneste båten som ikke er ny.

Nytt mastebrudd i The Ocean Race

«GUYOT- environnement - Team Europe» har mistet masten i natt, alle ombord er trygge.

Publisert Sist oppdatert

Havariet skjedde i det nordlige Atlanterhavet, litt over 600 miles øst for Newport, Rhode Island. Teamet om bord melder at mannskapet er trygt og at de jobber med å sikre båten. Det har vært utfordrende forhold, med kuling og vindkast over 30 knop.

Gammel båt

«GUYOT - environnement - Team Europe» er regattaens eldste båt, designet av VPLP i 2015 for Alex Thomson til Vendée Globe seilasen dette året. Alle de andre båtene er nye og bygget for The Ocean. Det er andre gangen uhellet rammer dette laget i The Ocean Race ettersom båten måtte trekke seg fra den tredje etappen med delamineringer i skroget. Laget måtte gi opp etappen og fikk seilt båten tilbake til Cape Town. Derfra ble den skipet til Itajai i Brasil i tide for å rekke denne etappen.

Sist i feltet

Da uhellet inntraff lå båten bakerst i feltet, men hadde de siste døgnene tatt innpå båtene foran, «Biotherm» og hadde valgt en kurs mot Newport som gjorde dem optimistiske med tanke på å ta igjen konkurrenten.

Amerikanerne mot etappeseier

Team 11th Hour Racing har økt forspranget til Team Malizia og ligger nå 34 nautiske mil foran, med 431 nm igjen til mål.