NORGESMESTRE: Larviksguttene fikk plasseringene 3 – 1 – 1 – 6 som gjeldende resultater.
NORGESMESTRE: Larviksguttene fikk plasseringene 3 – 1 – 1 – 6 som gjeldende resultater.

Larvik-seilerne ble historiske

Laget tok femte NM-gull på rad i H-Båt. Norgesmesterskapet ble holdt i Åsgårdstrand.

Publisert

Under norgesmesterskapet i klassen H-båt i helgen, tok de proffe seilerne fra Larvik Seilforening gull nok en gang. Sjølyst Sailing Team med skipper Lars Nilssen og mannskapet Atle Dreng og Hans Gaarder Bjærke var best sammenlagt over de 4 gjeldende regattaene de seilte.

Klassen H-båt er 27 fots seilbåter hvor alle båtene i NM er like. Mesterskapet ble seilt på en bane med utlagte merker der det seiles to runder pr. seilas med ca. en time varighet. Runden gikk fra Åsgårdstrand og nesten ut til Bastøy. Det var 16 båter med i mesterskapet.

Historisk

Dette var utrolige 5. gang på rad de ble norgesmestere, og ble med det historiske i Norge. Ingen har klart det tidligere i H-båt. De klarte dermed sin målsetting nok en gang – å vinne.

H-båt er en stor internasjonal klasse, og det har vært arrangert VM i klassen siden 1980.

Larviksguttene fikk plasseringene 3 – 1 – 1 – 6 som gjeldende resultater og dermed poengsummen 11. I første regatta fikk de en dårlig start, men seilte seg opp 15 plasser til en 3. plass. Da var det fin vind, ca. 3-4 m/sek. I andre regatta fikk de en god start, rundet første merket først og kontrollerte inn til seier. Det samme i 3. regatta. Den siste regattaen var det veldig lite vind og de kom inn til en 6. plass. Men sammenlagt holdt det til seier 1 poeng foran team Steinar Solnørdal fra Røyken Seilforening og 3 poeng foran team Kjell Clement Ludvigsen fra Arendal Seilforening.

Erfaren

Skipper Lars Nilssen har seilt H-båt siden 2009 og har lang erfaring. Sammen med Atle og Hans utgjør de et bra team. Som norgesmestere har de nå fått en ny målsetting, nemlig å seile fort i konkurransen Mesternes Mester – hvor kongepokalen deles ut.

Mesternes Mester er mesterskapet hvor alle godkjente Norgesmestre møtes for å avgjøre hvem som er Norges beste seiler. Mesterskapet har vært arrangert siden 2009. MM har etablert seg som en institusjon blant norske seilere, og kampen om å bli Norges beste seiler er knallhard. Mesterskapet avholdes den 16. oktober i Åsgårdstrand og det er forventet over 30 forskjellige norgesmestere til mesterskapet. De skal alle seile seilbåten J/70, en 23 fots rask seilbåt som brukes i Seilsportsligaen. I denne ligaen konkurrerer de 3 Larviks-guttene også og de seiler denne båten godt. De har allerede rykket opp fra 1. divisjon til eliteserien i denne ligaen før siste runde.

Dermed kan det bli flere medaljer til seilerne i Sjølyst Sailing Team og Larvik Seilforening denne sesongen.