Grimstadjolle-NM

Hadde 42 NM-medaljer fra før
Hadde 42 NM-medaljer fra før

Hadde 42 NM-medaljer fra før

Medaljørene i årets Grimstadjolle-NM var svært vante med å motta NM-medaljer.

Publisert Sist oppdatert

Men selv om seierspallen ble befolket av svært erfarne og seiersvante seilere, fikk mesterskapet så klare vinnere som det kunne få: Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm tok NM-gull med bare 1. plasser.

Selv med mange tidligere medaljevinnere i feltet var det ingen som kunne true Georgios Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm under årets NM i Grimstadjolle. Med fem tellende seire (og en 2. plass) var de kort og godt i en klasse for seg.

GODE FORHOLD. Mesterskapet gikk under strålende forhold:

– Arrangementet fikk en knallstart med strålende sol og 5-6 m/sek fra vest i Groosefjorden lørdag formiddag. Vestavinden kom fra land i Grimstad, og med tilhørende kast og vindskifter – spesielt ved rundingsmerket – bød det på store seilermessige utfordringer for både erfarne og uerfarne deltagere, forteller Mads Viggo Sætren i Grimstad Seilforening, som arrangerte mesterskapet.

SEIERSVANTE SEILERE. Var mestrene suverene, var det jevnere og mer kamp om de neste plassene, og takket være seier i siste seilas kunne Lars Ingeberg og Alf Larsen hale i land sølvmedaljene foran Bjarne Kristensen og Mari Asdal Thorsen. Det betød at seierspallen ble erobret av svært erfarne Grimstadjolle-seilere.

Komplett resultatliste.

De seks seilerne i vinnerbåtene har dominert i klassen i en årrekke, noe denne statistikken over hva de har av NM-medaljer fra før viser:

 

Tilsammen hadde de 42 NM-medaljer fra før! I tillegg har både Ingeberg og Nikoltsis NM-medaljer også i andre klasser – blant annet Soling.

ALLE ALDRE. Det er imidlertid ikke bare seilere med vinnerambisjoner som har glede av Grimstadjollen:

– Grimstadjoller har en egen evne til å favne generasjoner, se bare på Kristian Vale på 15 år sammen med pensjonisten Dagfinn Bakke på en veldig sterk fjerdeplass, og på 9. plass med Erik Holter Sørensen på over 80 år bak roret, sier Sætren.

  Gull Sølv Bronse

Georgis Nikoltsis

3 1 2
Vidar Ljungstrøm 4 3 2
Lars Ingeberg 8 5 2
Alf Larsen 1 3 0
Bjarne Kristensen 3 1 3
Mari Asdal Thorsen 1 0 1