Hallberg-Rassy 340 seiler

Den nye 34-foteren blir vist frem på Öppet Varv i slutten av august.

Publisert Sist oppdatert
NYTT: Doble ratt og doble ror er nytt fra Hallberg-Rassy.
NYTT: Doble ratt og doble ror er nytt fra Hallberg-Rassy.

Hallberg-Rassy 340 erstatter Hallberg-Rassy 342, og er en langt større båt, særlig i cockpiten. Nyheten er verftets første båt med doble ratt, men rorkult er standard. 

Hallberg-Rassy 340 har skroglinjer som minner om Hallberg-Rassy 44 som vi testet i desember. Det betyr mer volum i hekken, og høyere skrogstabilitet. Nyheten får også doble ror slik som 44-foteren, men den nye 34-foteren har cockpiten akter, slik alle Hallberg-Rassy-båtene under 40 fot nå har. 

Smart innredning

Planløsningen på den nye 34-foteren har verftet hentet fra 31-foteren. Byssa er plassert akter der badet ofte er på båter av denne størrelsen. Det gjør det mulig å trekke salongen lengre akter der bredden er størst, noe som igjen gir et større bad, tilknyttet eierlugaren forut. 

Hallberg-Rassy 340 blir en spennende modell. Mens de fleste verft satser på båter fra 50 fot og opp, er det få nyheter i dette størrelsesegmentet, en størrelse som gir enkelt og prisgunstig båthold. Hallberg-Rassy blir alene om en volumiøs, praktisk, moderne og velseilende båt i denne størrelsen. Verftet hevder at nyheten skl koste det samme som modellen den erstatter, men blir levert uten teakdekk som standard. 

 

Vi har sammenlignet nye Hallberg-Rassy 340 med den gamle 342.

LES: Ny 34-foter fra Hallberg-Rassy

Delt utstilling

Hallberg-Rassy 340 blir et stort trekkplaster under Öppet Varv 25-27 August, en utstilling bransjeorganisasjonen SweBoat ikke lenger støtter. SweBoat ønsker å flytte den populære båtmessen til Marstrand samme helg, en utstilling hvor det i fjor var flest mindre motorbåter. Bransjen i Sverige er delt. Noen vil flytte til Marstrand, mens andre ønsker å fortsette på Orust.

HALLBERG-RASSY 44
HALLBERG-RASSY 44

SEILmagasinet seilte Hallberg-Rasy 44 i desember. Du finner testen her. 

BRED: Med salongen trukket lengre akter, blir den også bredere.
BRED: Med salongen trukket lengre akter, blir den også bredere.