Hallberg Rassy for de enda rikere

Hallberg-Rassy utvikler sin største modell noen sinne, en gedigen båt på 69 fot som skal kunne håndteres av en familie.

Publisert Sist oppdatert

Det er alle de moderne systemene som gjør det mulig å eie en så stor båt uten å ha betalt mannskap om bord. Båten presenteres uten lugar for mannskap. Det gjør at eieren får mer plass, og også en lavere kostnad å eie en slik båt. Hallberg-Rassy har ikke gitt noen opplysninger om pris, men billig blir den garantert ikke. Den nye 69-foteren vil erstatte dagens 64 foter.

Om du tar vekten på båten ganget med kiloprisen fra de andre modellene, så kan den nye 69-foteren havne på nær 50 millioner kroner.

Komplett serie

Hallberg-Rassy har vært igjennom et generasjonsskifte. De nye modellene har fått et bredere skrog, og er blitt utstyrt med doble ror. Inntil nylig var det to modeller igjen av den gamle generasjonen, 310 og 64. Nå tar verftet den minste modellen ut av programmet, og lanserer en gigant. Hallberg-Rassy følger markedet. Det er mer fokus på større båter hvor det er enklere å ta større avanse.

Fire lugarer

Hallberg-Rassy 69 kan beskrives som en diger utgave av 57. Den får et digert flatt fordekk, og det blir også plass til jolle i lukket garasje fra hekken. Doble ratt er også en selvfølge. 64 hadde bare ett.

Under dekk er det plass til fire lugarer hvor eierlugaren akter blir enorm. Forpiggen vil også imponere, mens de to midtre lugarene vil den ene ha en bred køye, mens den andre ha køyesenger. Forut blir det to bad på de tre lugarene, mens det største badet befinner seg tilknyttet til eierlugaren. Det blir også et toalett bak kartbordet, egnet for bruk under seilas.

Store krefter

Masten blir 31 meter høy, og båten får en vekt på 46,5 tonn. Bare kjølen veier 17,3 tonn. Den stikker 2,7 meter i standard utgave. Båten bærer nesten 260 kvadratmeter med duk, og du velger fatfurl-varianten. Motoren er også kraftig. I båten blir det plassert en 300 hk dieselmotor fra Volvo Penta.

Hallberg-Rassy 69 skal seile vinteren 2023/24.

.