HANKØ OLYMPIC REGATTA: Jeppe Nilsen og Tomas Mathisen vil være blant dem som blir å se i Hankø-sundet under Hankø Olympic Regatta til høsten.

Hankø-arrangement for landslagsseilere

I en hel uke til høsten vil Hankø Yacht Club holde dørene åpne for en ukelang treningsleir for norske landslagsseilere. Uken avsluttes med regattaer. Hankø Olympic Regatta skal bli en årlig begivenhet.

Publisert Sist oppdatert

Grundig Hankø Olympic Regatta er navnet på årets nyhet på Hankø. Det er et arrangement der Hankø Yacht Club (HYC) vil være vertsskap for Norges Seilforbunds landslag og landets fremste seilere i en hel uke. Fra mandag 23. til fredag 27. august vil dagene være viet trening for landslaget og seilere på nivået under, hvoretter uken vil bli avsluttet med NM og nordisk mesterskap i OL-klassene 49er og 49er FX – samt NM i Finnjolle. Regattaene går i regi av Fredrikstad Seilforening.

– Vi setter stor pris på dette generøse initiativet fra Hankø Yacht Club hvor de stiller opp med sine fasiliteter for oss. Denne uken vil blant annet bli benyttet som en kick off for NSFs nye landslag for unge seilere på nivået under OL-seilerne, sier generalsekretær i Norges Seilforbund, Per Christian Bordal.

Samlingen vil foregå etter at OL i Japan er over, og det blir den første samlingen der blikket rettes fremover mot neste OL og alle kommende mesterskap. Treningen vil være for de uttatte på NSFs landslag og det nye utfordrerlandslaget i klassene Laser, 49er/49er FX og det nye OL-brettet iQfoil.

Ønsker å nå ut til nye seilere

I formålsparagrafen til Hankø Yacht Club, som ikke er en ordinær seilforening, men en privat klubb som ble stiftet i 1954, heter det at klubben skal virke til fremme for internasjonal seilsport og verne om Hankø som internasjonalt seilsport-sentrum. Klubben samarbeider tett med KNS og Fredrikstad Seilforening, og flerfoldige store regattaer og mesterskap har funnet sted på Hankø. Årlig arrangeres KNS’ tradisjonelle Hankø Race Week.

– Grundig Hankø Race Week tiltrekker seg jo stort sett de sammen seilerne fra år til år, så nå håper vi at Hankø Olympic Regatta vil nå ut til yngre og seriøse seilere som forhåpentlig vil erfare hvor flott det er å seile her på Hankø – og at de ønsker å komme hit igjen for å seile, sier Peder Nergaard, som sammen med Petter Fjeld holder i trådene på vegne av HYC når det gjelder arrangementet.

De to ser Hankø Olympic Regatta som en viktig forankring mellom HYC og Norges Seilforbund.

Test i 2020 ga mersmak

Deler av det norske landslaget benyttet Hankø som treningsbase i koronaåret 2020, og erfaringene var svært gode. Dette utviklet seg til en dialog mellom Fredrikstad Seilforening, HYC og NSF. Mye entusiasme og positivitet fra alle parter resulterte dermed i nyetableringen Hankø Olympic Week.

– Dette er tenkt som et årlig arrangement. Først en uke trening som avsluttes med en regatta. I år er regattaen for 49er of Finnjolle. Til neste år kan det kanskje bli en avsluttende regatta for Laser-klassen, gjerne i form av et mesterskap, sier Peder Nergaard.