«Hanna Marie» suverén igjen
«Hanna Marie» suverén igjen

«Hanna Marie» suverén igjen

Rolf Hermansen og «Hanna Marie» vant nok en gang etappen Bergen-Shetland med over en og en halv time på korrigert tid over all.

Publisert

VANT IGJEN: Omegaen «Hanna Marie» (arkivbilde fra Askøy Rundt).

Det var korteste vei som gjaldt for Rolf Hermansen og hans mannskap på "Hanna Marie", en Omega 34, på de 180 nautiske milene mellom Marstein og Lerwick. De fikk som mange andre en stilleperiode på natten og da vinden fylte så seilte de på det de hadde.

 

– Vi var flere båter som gikk nord  på vinden som kom, men Hermansen fikk ikke den samme vinden og holdt seg litt sør for den korteste veien. Det tjente han på, sier Andre Farstad, sjef for Sjøassistanse Bergen Shetland Race og som selv seilte regattaen.

 

Det vant Hermansen på, for da vinden skiftet nærmere Shetland var han riktig posisjonert.

 

Rolf Hermansen har vunnet Sjøassistanse Bergen Shetland Race åtte ganger sammenlagt totalt, og nå er han på god vei til å hente inn sin niende seier.

 

Fredag kveld var det premieutdeling for seilerne og påfølgende fest.

 

–Vi hedret flere enn de som seilte bra. Blant annet var det to båter som hadde tre generasjoner om bord som fikk en oppmerksomhet, sier Jarle Midtbø i regattakomiteen.

 

Starten for returen hjem går søndag formiddag fra Lerwick på Shetland.

 

Kjell Ove Klungrehaug kom på 2. plass over all med sin Bavaria 35 Match "Ventus", bare fire minutter før Thomas Nilsson i X-41en "Wolfpack".

 

Du kan se hele resultatlisten her:

Powered by Labrador CMS