Test fra arkivet: Hanse 341

Når lommeboken bestemmer

Hanse 34 er «bruktbåt-dreperen»: Gode seilegenskaper på en moderne konstruksjon til noen tusenlapper mer enn en godt vedlikeholdt båt fra 70-tallet. Så hvorfor tvile?

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 18 år tilbake og funnet en test av Hanse 341. Denne testen ble presentert sammen med test av Dufour 34 og Dehler 34.. Testen ble skrevet og utført av Axel Nissen-Lie. Hanse 341 har holdt seg bra, både i pris og kvalitet og er i dag en attraktiv bruktbåt. Året etter testen ble Hanse 342 lansert som er mer eller mindre like. 342 har en annerledes sammenføyning mellom skrog og dekk. 342 har også en annen mast, og en lettere kjøl.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Det er seilernes konservative holdninger som holder bruktbåtprisene så høye som de er i dag. Hanse er et nytt merke på det norske markedet, og det tar tid å skape den tilliten som skal til før folk tar steget å kjøpe noe nytt. Hanse er i voldsom vekst og vil bli blant de dominerende aktørene på markedet. Om de og de andre lavprisaktørene i markedet holder prisen lavt, vil det presse bruktbåtprisene nedover i tiden fremover, spesielt båtene fra 70- og 80-tallet. Og prisene vil holde seg lave. De store aktørene investerer tungt i arbeidsbesparende produksjonsutstyr for å være konkurransedyktig, og det er det vi båtkjøpere som tjener på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS