Test fra arkivet: Hanse 370

Hanse 370 seiler høyt på kryss. Båten har moderne linjer og en bred hekk.
Hanse 370 seiler høyt på kryss. Båten har moderne linjer og en bred hekk.

Annerledesbåten

Hanse har sin egen filosofi for hvordan en seilbåt skal seiles og hvordan den skal se ut under dekk. Her finner du mange gode ideer, men om du liker det, blir en smaksak.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 15 år tilbake og funnet en test av Hanse 370. Testen ble skrevet og utført av Axel Nissen-Lie , og ble publisert i Seilas 8-2005. Hanse 370 ble en stor suksess for verftet, og ble også en bestselger i Norge. Båten var i produksjon lenge, og kom etter hvert med større vinduer og doble ratt. Båten fikk da navnet Hanse 375. Epoxy-versjonen var populær i Norge, men var en oppgradering verftet etter hvert gikk vekk fra. Også blykjølen ble byttet til jern. Båten kostet under en million ny, og kjøpere har ikke tapt mye på denne båten som er svært etterspurt på bruktmarkedet.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Hanse vil at du skal oppleve at båtene er enkle å seile. Det gjør de blant annet ved å utstyre båtene med selvslående fokk slik at du slipper å gjøre noe som helst når du krysser. Det gjør det også mulig for rormannen å ha full kontroll på fokk og storseil, noe som egentlig burde være en selvfølge på en turbåt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS