Hva lederne mener: Haugesund Seilforening

HAUGESUND: November er tid for kurs, og leder Frank Hendrikse håper medlemmer av Haugesund Seilforening vil delta.
HAUGESUND: November er tid for kurs, og leder Frank Hendrikse håper medlemmer av Haugesund Seilforening vil delta.

Høsten på gli

Publisert Sist oppdatert

I skrivende stund har vi fint høstvær på Vestlandet med fremdeles gode muligheter for korte og lange seilturer på sjøen. Våre jolleseilere reiser fremdeles landet rundt på samlinger og de siste NC-er for i år. Jeg må si at seilsesongen går fryktelig fort, og før vi vet ordet av det må vi allerede begynne å tenke på klargjøring av båtene og seilforeningen for vinteren. Vi har ikke klart å gjennomføre alle gode planer styret hadde i begynnelsen av året, men året er ikke ferdig ennå. Dessuten har vi da allerede noen mål for neste år!

En ting som ikke kan vente til neste år, er oppgradering av tre-piren. Foreningen har inngått en avtale med en lokal entreprenør. Arbeidet starter i begynnelsen av desember og skal være ferdig før jul. I denne perioden blir det vanskelig å komme frem til båtene på flytebryggen.

I regi av Rogaland Seilkrets er det en del kurser planlagt fra november av. I første omgang er det et Trener 1-kurs hvor vi er så heldig å ha fått Iens Ludvig Høst, leder av NSFs trenerutvalg, som kursleder. Senere blir det Dommer 1/Arrangør 1 kurs, som er egnet for aktive ungdomsseilere og foreldre som ønsker å støtte sine unger på regattabanen og hjelpe til med klubbmesterskaper. Vi håper at vi har noen interesserte medlemmer som vil delta på disse kursene.

Det er en liten stund til årsmøtet i februar 2017, men det er aldri for tidlig å begynne prosessen med rekruttering av medlemmer som kan tenke seg et verv i styret og våre fire grupper. Medlemmer som kan tenke seg å drifte og utvikle foreningen videre, anmodes herved om å ta kontakt med lederen av valgkomitéen, Anders Lysgaard. Våre aktiviteter har økt betydelig de siste årene, ikke minst for jolleseiling, og vi har behov for å fordele oppgavene. Av egen erfaring kan jeg si at dette er kjekt og givende arbeid!