Haugesund Race Weekend

Haugesunds store seilerfest
Haugesunds store seilerfest

Haugesunds store seilerfest

Baneseilas pluss distanseseilas pluss Sildajazz – slikt blir det fest av.

Publisert Sist oppdatert

Haugesund Race Weekend og Haugesunds Sildajazz er blitt en tradisjonell, årlig symbiose. Man seiler først og hører på musikk etterpå, og til helgen skjer det.

FØRST BANESEILAS. – Ja, vi begynner fredag 7. august med baneseilaser i Kopervik. Vi satser på å gjennomføre seks intensive og korte seilaser for Melges 24, Express og 2Krona, forteller Jørgen Wathne, som gjennom Rogaland Seilkrets er pytt og panne når det gjelder arrangementet.

Han håper på 10 Melges 24 og 10 Expresser, mens det ikke blir fullt så mange av tomannsjollen 2Krona.

– Egentlig er jeg litt skuffet over at det ikke er enda flere Expresser. Det er mange av dem her i området, og med tanke på at NM går i Stavanger om noen uker, så ville baneseilasene her i Kopervik være en fin anledning til å trimme båt og mannskap, sier Wathne, som minner om at påmeldingsfristen løper ut ved midnattstider 5. august – i morgen.

VIFTER MED FLAGG. Etter baneseilasene fredag, seiler båtene fra Kopervik til Haugesund, og da er det tradisjon at innbyggerne langs rutens står på knatter og knøs og vifter med norske flagg.

– Akkurat som når Sommer Åpent-båten til NRK kommer, sier Wathne.

Endestasjon for seilasen fra Kopervik er Scandic Maritim hotel i Haugesund, som vil være base for del to av Haugesund Race Weekend, som fortsetter med distanseseilas lørdag – og da også for båter som har NOR Rating-målebrev. Per i dag er 26 båter påmeldt, men Jørgen Wathne regner med å passere 40 båter på deltagerlisten når alvoret starter. 80 båter er rekorden.

BLE NESTEN BORTE. Og alvoret – det avsluttes med seilerfest og premieutdeling – og enda mer Sildajazz.

Arrangementet går i år i regi av Rogaland Seilkrets fordi Haugesund Seilforening ikke hadde kapasitet til å avvikle det.

– Haugesund Race Weekend har en så lang tradisjon at jeg synes det ville være for ille om den skulle bli borte, derfor har jeg tatt hånd om det i år. I seilforeningen har de hendene fulle med å bygge opp et jollemiljø igjen, sier Jørgen Wathne.

Søndag kan seilerne hvile ut – etter regattaen og Sildajazzen.