SLÅTT: Bernst Annonsen (t.v) og "Spleis".
KNALLVÆR: "Lizita" i fint driv.
PREMIEN: Sjyvotter...så klart..
VANT: Enno Rodegerdts.

Enno Rodegerdts vant årets siste

Det var skikkelig fine seilforhold under dagens og årets siste regatta, som ble arrangert i Bodø i dag nyttårsaften.

Publisert Sist oppdatert

BRØT REKKEN: Denne gang måtte "Spleis" og Bernt Aanonsen se seg slått av Enno Rodegerdts i Sjyvotten-regattaen. Foto:Olav Taraldsen og Bernt Aanonsen,/Bodø Seilforening.

Olav Taraldsen forteller om fin bris fra øst, klarvær og minus tre grader, og seks båter som stilte til start i den tradisjonelle romjulsregattaen ved polarsirkelen.

– «Don't Panic», gammelbåten til Gunnar Jørgensen, debuterte i regattasammenheng. Det er sikkert ikke mange i som debuterer med regatta på nyttårsaften så dette står det respekt av.

Starten gikk i indre havn, med runding om styrbord Breigrunnen, styrbord Lille Svartoksen og så i mål i indre havn.

Bavariaen «Spleis», som har vunnet Sjyvotten mange ganger, fikk en svært dårlig start.

 

Etter Breigrunnen tok «Inua» (HR 310) ledelsen som de beholdte til mål. Andreplassen gikk til «Spleis»,  som hadde god driv på kryssen fra Lille Svartoksen.

«Sofie» (Hanse 311) måtte ta til takke med tredje. «Lucill», «Lizita» og «Don't Panic» kom på de neste plassene.

– Jeg seilte med Enno i "Inua" og var svært ivrig på å slå Bernt som har vunnet alt for mange ganger. Det var utrolig deilig å slå han med omlag ett minutt, sier en fornøyd Olav Taraldsen.

Han fortsetter:

– Vi seilte ikke en optimal kryss opp mot må,l men det holdt med et minutt til slutt. Men vi hadde en kanonstart som berget oss.

 

Etterpå ble det kaffe på Molostua og utdeling av sjyvotter til skipper Enno Rodegerdts. Andre og tredjepremie var en pose Tvist, skriver Taraldsen på seilforeningens hjemmeside.