Heftig i Melges EM

Med opptil 40 knop i kastene, ble gårsdagens EM seilas for Melges 24 et spørsmål om overlevelse

Publisert

I samråd med klassens president Henri Samuel som selv er deltaker i EM ble klassen sendt ut til start i 20/22 knops vind, men det dro fort på seg og i kastene blåste det på det meste opp mot 40 knop (20 m/sek).

Matrielle skader

Det er forhold Melges 24 ikke er laget for og det bl. da også mye skade på båtene. Fem mistet masten, en av dem var norske Arne David-Andersen som brakk masten under en kryss, og en båt kullseilte da bulben på kjølen forsvant. Båthastigheter på opptil 25 knop ble registrert, men hendigvis ble det ikke rapportert om skader på mannskapene.

Peder Jahre seilte igjen best av de norske og endte på 18. plass i den ene seilasen som ble avviklet. “Blu Moon” med America’s Cup rormann Flavio Favini leder mesterskapety med ni poeng til gode på “Uka Uka”, Lorenzo Bressani.

Videre norske plasseringer er Bjoern M.Pedersen på 46., Peder Nergaard på 48 og Arne David-Andersen på 68. Plass

"It was really rough, but we were able to sail in these conditions," fortalte estlendingen Toeniste etter gårsdagens seilas. "We just had to ease the spinnaker's sheet once, when the wind pressure got to strong. It would have been a pity if the race hadn't taken place.". avslutter Toeniste som også har to OL-gull i 470 i bagasjen.

Bildene er tatt av Rolex / Daniel Forster

Powered by Labrador CMS