Heftig Tjörn Runt

Det blåste vestlig liten til stiv kuling i årets Tjörn Runt. Teknova leder over all ifølge de foreløpige liseten. Med Hans Petterson og seilas' utsendte gikk det ikke like bra, selv om vi hang med lenge.

Publisert

Bilde over: Publikum samlet seg mange steder langs banen, som her utrenfor Klädesholmen

«Teknova» har seilt strålende hele veien. Even Larsen i Normar er taktiker ombord og er veldig fornøyd når vi presenterer resultetet på telefon.

- Vi hadde en forsiktig start og følte oss frem litt under broen. På kryssen utover mot Åstol holdt vi godt følge med de andre. Vi var de eneste i vår klasse som gikk gjennom de trange passasjene ved Klädesholmen, og det tjente vi stort på. Derfra hadde vi veldig fin flyt på fokkesløren nordover gjennom Kyrkesund og seilte fra mange båter som normalt skal slå oss. Vi trives godt i mye vind. Dette var veldig bra!

Amatører

Axel Nissen-Lie og Magne Klann seilte ombord hos Hans Petterson på HP1030 «Gøy på vannet». Mannskapet forøvrig var bestod av 3 nordmenn som har bestilt HP1030, og en enslig svenske til. På første mellomtid ved Kårevik ledet vi klassen og var nr 2 over all! Vårt lag var satt sammen for anledningen, og båthåndteringen led under dette. Hans Petterson ledet oss med kjent hånd gjennom det beryktede «Djevulhålet», der man kan hoppe iland på begge sider av båten. På vei inn fjorden igjen nord for Tjørn satte vi gennaker, og suste innover i opp til 15 knop. På et litt uheldig sted fikk vi en broach, drev mot land,  og måtte ta ned seilene. Det endte med en halvtime tapt, og 20 plass i klassen.

For mye vind

- Det blåste for mye for oss. Vi fikk ikke uttelling for fartspotensialet på fokkesløren nordover. I tillegg fikk vi problemer med spinnakeren på lensen inn mot mål, men vi slapp unna dyre regninger som det lett kan bli under sånne forhold, forteller Christian Von Trepka, skipper på «Al Cap One», til seilas.

Finn resultater her


Modesty Blaise 372 som godt illustrerer forholdene vest for Tjörn.

Powered by Labrador CMS