Heftig windsurfing for unge

Over  60 unge brettseilere fikk smake kuling i Lysakerfjorden i helgen.

Publisert

Lysakerfjorden Brettseilerklubb arrangerte denne helgen et juniorarrangement for brettseiling med utøvere mellom 11 til 16 år. Arrangørene hadde håpet på opp til 100 deltagere i Lysakerfjorden. De klarte å samle 67 brett. Det er imponerende.

– For tre år siden hadde vi syv deltakere, i fjor 25 og i år nesten 70 deltagere uttaler Knut Løken fra Lysakerfjorden Brettseilerklubb som er regattaansvarlig.

Heftig vind

Lørdag var det flotte seilforhold i Lysakerfjorden hvor det etter hvert blåste nok for å få brettende i plan. Søndag var det sjeldent sterk vind i Indre Oslofjord med vind over 12 m/s. Det var mer enn de fleste hadde seilt i tidligere, men det stoppet ikke de unge i å forsøke seg utpå. Det ble mye bading, og de mange gummibåtene som var på vannet fikk en strevsom jobb med å hjelpe de unge.

Nybegynnere

Det ble avholdt en egen aspirant klasse for de som bare vil prøve seg.

–Vi la listen lavt for å delta og for å få flest mulig med, sa Sigurd Skaug som ledet aspirantdelen av arrangementet. Han fikk en strevsom jobb med å samle brettseilere som gjerne vill forsøke seg i den kraftige vinden.

KNS størst

KNS er best i klassen til å bygge opp et nytt brettmiljø. 25 av deltagere kommer fra denne foreningen. Resten av seilerne kommer fra Lysakerfjorden Brettseilerklubb, Nesøya Idrettslag, Drøbak seilforening og Asker Seilforening.

Ny klasse

Bic Techno 293 er den nye ungdomsklassen og her stilte det 26 brett. Hele 18 av disse var fra KNS. Fabian Wilkens Solheim fra KNS var suveren. Theodor Sundbye fra Asker tok en knepen annenplass. Nora Lindland fra Asker ble beste jente og var en av seks som klarte å mestre den kraftige vinden på søndag. Hun ente på tredjeplass.

Maria Aadland Mollestad fra KNS imponerte også. Hun var eneste deltager i RS:X-klassen, OL-brettet. Hun startet sammen med de andre, men helt overlegen. Mestret vinden med et 8,5 kvm seil og gjorde ingen feil.

Du finner resulatetene her

Lysakerfjorden brettseilerklubb har flotte fasiliteter for brettseiling.