RASK: I frisk vind så vi 9 knop på loggen. Båten har god stabilitet og et bra rorgrep.

Årets båt ble bestselger

Både journalister og båtkjøpere har falt for Jeanneau 440, og båten er utsolgt i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau Sun Odyssey 440 ble kåret til «årets familieseilbåt i Europa» av en jury bestående av syv båtjournalister fra europeiske land, deriblant SEILmagasinet.

Les også: Båt-trender anno 2018

Sun Odyssey 440, som ble introdusert på båtmessen i Paris, har allerede rukket å bli årets bestselger i Norge. Syv båter er solgt til norske kunder, melder Heitmann.

– Dessverre kan vi ikke levere flere før sommeren. Nå tar vi i mot bestillinger for 2019- levering, sier Peter Heitman, i Heitmann Marin as som importerer seilbåter og motorbåter fra Jeanneau i Norge.

Ny løsning

Sun Odyssey 440 er en «game changer» med innovasjon både over og under dekk. Med en helt ny «walk around» løsning kan man bevege seg trygt og beskyttet fra cockpit til dekket uten å måtte klatre over setebenkene. Cockpit-ryggene kan legges ned og omformes til solsenger. Under dekk er lugarene utstyrt med «queen size» senger og store, komfortable bad. Dobbelt dør inn til lugaren foran gir en veldig romvirkning i salongen. Dette er noen av elementene som skiller båten fra tidligere modeller, opplyser Heitmann.

 

SEILmagasinet har testet båten. Les også: Jeanneau forbedrer turseileren

Basisprisen for en Sun Odyssey 440 er 2.2 millioner kroner. Båten vises i hos Heitmann Marin as i Drøbak fra 10. til 18. mars parallelt med Sjøen for Alle.