Tokyo2020: Martine Grael og Kahena Kunze
Tokyo2020: Martine Grael og Kahena Kunze

Brasil forsvarte gullet fra Rio i 49erFX

Helene Næss og Marie Rønningen nummer syv etter sterk medaljefinale.

Publisert Sist oppdatert

Martine Grael og Kahena Kunze (BRA) forsvarte gullet fra Rio2016 i 49erFX med Tina Lutz og Susann Beucke (GER) på sølv og Annemiek Bekkering og Annette Duetz (NED) på bronseplassen.

Brasil slo til styrbord etter å ha vært presset i starten og fikk fra første stund overtaket på Nederland. Helene og Marie fikk en god start midt på linjen og seilte en god kryss i ganske lett vind. Først rundt det første merket var Argentina, Norge på andreplass med Brasil på tredje og Nederland på femte. Argentina og Norge fortsatte å dominere medaljefinalen og var ikke truet på de to første plassene. Brasil var nummer tre i mål og sikret dermed gullet, mens det var først da hele medaljefinalen var avsluttet at man kunne kåre de øvrige medaljevinnerne. Tyske Tina Lutz og Susann Beucke tok til slutt sølvet med Annemiek Bekkering og Annette Duetz (NED) på bronse.

Mellom Nederland på bronse og Norge på 7. plass skilte kun 12 poeng og hadde det ikke vært for en svak start på regattaen for de norske jentene kunne de vært med i medaljekampen. Slik går det imidlertid ikke an å tenke og Helene og Marie må se seg svært fornøyd med avslutningen av OL regattaen som gir god grunn til å fortsette mot Paris 2024, sammen med Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst som begge imponerte i sine olympiske debuter.

Sportssjefen Rigo deNijs som nå avslutter sitt engasjement i NSF etter ikke å ha fått fornyet tillit, var nær ved å få oppfylt sitt håp om en medalje og to topp fem plasseringer. Bronse, 7. og 8. plass er imponerende for en liten seilernasjon, og det beste norske seilere har oppnådd siden 2004.

Resultater: https://tokyo2020.sailing.org/results-centre

GRATULASJONER TIL ALLE.