VM 49erFX: VM sølv til norske jenter

VM sølv til 49er jentene

Slo olympiamesterne i den første store regattaen etter OL.

Årets VM for 49ere ble avsluttet i Oman idag med medaljefinaler. Kampen om gullet sto mellom hollandske Odilie van Aanholt og Elise Ruyter, de norske jentene og OL mesterne Martine Grael an Kahena Kunze, BRA. Av disse ble de norske best i medaljefinalen med 2. plass foran NED og BRA. Likevel gikk gullet til de nederlandske jentene foran Helene og Marie, mens OL vinnerne Grael og Kunze tok bronsen. De norske jentene seile en god serie og var aldri langt unna gullet, men en 20. plass i den 11. seilasen ødela i realiteten sjansene for en topplassering. Etter 7.plassen i OL var det ikke fritt for at de norske jentene var skuffet over resultatet. VM-sølvet var derfor en fin revansje og en god start på forberedelsene til Paris 2024.

Det ble gull il Nederland også i 49er klassen. Her deltok Mathias Berthet, for anledningen med tysk mannskap, og endte på 28. plass etter en nyttig og lærerik regatta.