Helene Næss og M<arie Rønningen i aksjon

49er gutta fortsetter å imponere

Mathias Berthet og Jeppe NIlsen på 3. plass etter to dagers verdenscup på Mallorca

Publisert Sist oppdatert

Det ble krevende å omstille seg etter at skiftende vær med sol og varmere temperaturer la seg over Palma bukta i dag. Vindkantringer og trykkforskjeller satte seilerne på nye prøver og 49er seilerne var de av de norske seilerne som behersket forandringene best.

Mathias Berthet og Jeppe Nilsen fortsatte den gode seilingen fra tirsdag og med plasseringene 8, 11 og 4 klatret gutta til 3. plass sammenlagt. Det er tett bak dem og når de 25 beste lagene samles i gullfinalene fra torsdag blir det nye kort som skal deles ut. Mathias forteller til Seilmagasinet at målet i regattaen var å komme til gullfinalen, så til nå har laget innfridd og vel så det. Mathias forteller at de holder godt følge med de beste når det blåser, men at de strever i lettere vind.

49erFX jentene var igjen litt opp og ned, men det er stadig kort vei fremover på listene. Helene Næss og Marie Rønningen fikk i dag 9, 2 og 15, plass og ligger sammenlagt på 11. plass.. Det er små marginer som skiller og med gullfinalene fra torsdag kommer nye sjanser.

IQFoil-jentene Minna Mobekk og Oda Sverre holder seg rundt 20. plass og i et felt på neste 70 brett er det respektabelt, mens den antatt beste Helle Oppdal stadig er under været.