Seilerne på det spanske Mapfre laget i Volvo Ocean Race var kledt fra topp til tå i klær fra Helly Hansen

Helly Hansen blir klespartner for The Ocean Race

Den norske merkevaren bekrefter dermed posisjonen som ledende innen seilerklær.

Publisert

Helly Hansen er allerede klessponsor for det amerikanske America's Cup laget, for Thomas Coville og fremstår nå som en global leder innen teknisk seilerbekledning. Nå skal det norske selskapet levere den offisielle bekledningen til The Ocean Race, kjent som tidligere Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race.

Helly Hansen utviklet langvarig samarbeide med lag i The Ocean Race siden den første regattaen for nesten 50 år siden. Mange vil huske kolleksjonen HH utviklet for Berge Viking i 1981-82 meed de klassiske blå og hvite stripene på rød bunn.

Jentelaget Team SCA i HH klær

Ocean Race er ikke bare engasjert i konkurranse og eventyr, men er også fokusert på å beskytte havet gjennom miljømessige tiltak, noe som harmonerer med Helly Hansens image. - Siden 1973 har Ocean Race krevd det beste for alle som deltar," sa Richard Brisius, medansvarlig for the Ocean Race. - I Helly Hansen har vi en partner som er like dedikert til prestasjoner og å være ledende når det gjelder å bidra til et sunnere hav, sier Brisius.

- Ingen anen regatta i verden er så utfordrende og krevende som The Ocean Race, og tiltrekker seg seilsporten ypperste ekspertise når det gjelder å utvikle seilerklær for ekstreme forhold, sier Paul Stoneham, administrerende direktør i Helly Hansen.

Helly Hansen jakker leverte i 2014-15 en komplett garderobe til jentelaget Team's SCA og o det siste racet, i 2017-18 til MAPFRE-teamet. Ægir-linjen er kulminasjonen på fem generasjoner av forbedringer av design og kvalitet for ekstreme forhold på havet.