Holcim-PRB fremme i Rio

Har tatt valg for å komme tilbake i The Ocean Race

Publisert

Skipper Kevin Escoffier gikk av sin juryriggede båt i Rio de Janeiro lørdag ettermiddag lokal tid og kunngjorde at Team Holcim-PRB ville forlate etappe 4 for å fokusere på å kunne delta i løpet igjen i tide til den transatlantiske etappen fra Newport til Aarhus.

Den transatlantiske etappen 5 av The Ocean Race er en doble poengscoringsetappe, og Escoffier sier at laget må fokusere på å være klare for dette for å opprettholde en sjanse til å vinne det totale løpet. Team Holcim-PRB ligger på toppen av den samlede ledertavlen.

"Det er en veldig vanskelig avgjørelse å ta, men sunn fornuft seier," sa Escoffier. "Siden vi ble forkastet, har hele teamet vært totalt fokusert på å finne de beste løsningene slik at vi kan komme tilbake i konkurransen på en solid måte. Å starte på nytt på denne fjerde etappen ville tillate oss å ta et poeng, men ikke å komme inn i tid for å stille opp ved starten av neste etappe i Newport.

"Men den sportslige innsatsen i den femte etappen er veldig høy, og vi ønsker å kunne presentere oss på vårt beste nivå for denne etappen som vil telle dobbelt. Vi sikter definitivt fortsatt mot seier på denne runden i verdensløpet og i dette perspektivet , dette er den beste avgjørelsen vi kan ta," konkluderte han.

Med bistand fra GAC Pindar, den offisielle logistikkleverandøren til The Ocean Race, har Team Holcim-PRB jobbet gjennom en rekke alternativer for å få en mast fra Europa til båten i enten Rio eller Newport. I dag bestemte teamet at Newport var det mest realistiske alternativet.

Team Holcim-PRBs landteam, med hjelp fra seilerne, vil forberede IMOCA-båten for å lastes på et lasteskip som kan sette av gårde allerede tirsdag med kurs mot Newport. Det vil ta cirka 16 dager til sjøs å nå den amerikanske havnen. Samtidig skal masten på den andre siden av Atlanteren lastes på et annet lasteskip. Overfarten vil ta syv dager og masten kan bli losset mellom 9. og 10. mai i Newport. Ifølge teamet vil Holcim-PRB i beste fall være i Newport 18. mai. Teamet vil da ha drøyt 48 timer på å rigge båten og klargjøre den for returreisen til Europa.

-Jeg har bare ett ønske, å fortsette The Ocean Race. Ved starten av den femte etappen, er det mulig at vi fortsatt vil være i ledelsen sammenlagt. Mekaniske uhell er en del av sporten vår, vi aksepterer det. Neste etappe vil være avgjørende for resten av seilasen, og vi ser frem til å yte vårt beste slik vi har gjort så langt.