FAVORITT: Brødrene Hjorthøy har oppnådd gode resulater denne sesongen, og stiller i Hollenderseilasen.

Shorthandedeliten samlet under Hollenderseilasen

Etter et splittet shorthanded-felt i sommer vil de beste seilerne endelig møte hverandre igjen.

Publisert Sist oppdatert

Mens noen dro til Stavanger for å seile NM, dro andre til Sverige for å seile VM. Til helgen stiller alle båtene som topper SEILmagasinets «Årets Shorthanded-seiler»-lista. Helt i toppen finner vi Grand Soleil 43 «Illuminati» med Håkon Hjorthøy og broren Christian på topp, etterfulgt av Tim Sandberg som seiler sammen med Sigmund Hertzberg i Sun Fast 3300 «Hyrrokin».

Brødrene Knutsen i First 34.7 «Lethe» vant NM i Stavanger knepent foran «Illuminati». De skal også seile Hollenderseilasen.

På delt sjette plass finner vi Marius Løken og Truls Haug som seiler Dehler 44 «Off Course». «Off Course» imponerte under Færderseilasen og vant shorthandedklassen rundt Tristein. De vant også Skagen race foran «Illuminati».

UTFORDRER: «Off Course» imponerte under Færderseilasen og i Skagen Race.
NM: «Lethe» vant NM i Stavanger.
SVERIGE: «Hyrrokkin» har seilt få regattaer i Norge i år.

Leder rankingen

Yngve Lønmo topper SEILmagasinets Shorthanded-ranking hvor også historiske resultater teller. Yngve Lønmo og faren Asbjørn har ikke samlet like mange poeng så langt i år, og har nok høye ambisjoner med J/92 «Jakobine».

Bjørn Sødal med sønnen Bjørn dy har også samlet godt med poeng i år, og ligger som nummer ni på årets liste. De seiler X-332 «Tjans».

Det er 36 båter påmeldt i shorthandedklassen.

RASK: Lønmø i «Jacobine» leder rankingen.
KRISTIANSAND: Sødal har deltatt i mange regatter på Østlandet i år.

.