SON: Lett vind lørdag morgen før starten av Hollenderseilasen.

220 båter klare for lettvindsseiling

Regattaledelsen vurderer å avkorte banen på grunn av værmeldingen.

Publisert Sist oppdatert
VIND: Den lille vinden som er vil forsvinne i løpet av dagen.

Akkurat nå blåser det 5 m/s fra nordøst på Gullholmen målestasjon utenfor Jeløya, men vinden skal gradvis vri på øst, og dø ut på ettermiddagen. Det er litt tidlig for båtene på den lange banen på 46 nautiske mil ut til Hollenderbåen.  Det er mulig at alle båtene vil seile den korteste banen på bare 15 nautiske mil, rundt mølen. 

Godt med båter

220 båter stiller i start i regattaen som ofte blir omtalt som sensommerens Færderseilas. Det er NorRating-klassen som trekker flest deltagere, 147 stykker. Her deltar det også tre båter fra Sverige, bla Peter Gustavssson i J/111 «Blur», som nok er fristet til å slå Jørgen Heie i «Dacapo», en søster båt. 

Først over målstreken kan bli 30-fots «Karma Police». Den ekstreme båten som både vant Skagen Race og Færderseilasen har muligheter å vinne igjen, tross for at den har regattaens høyeste måletall. Men fort går også Landmark-båtene i lett vind. 

Konflikt i Son

En festbrems i år er konflikten mellom Son Seilforening og gjestehavnen i Son, en konflikt som har skapt dårlige opplevelser for turseilerne i sommer. Gjestehavnen i Son er ikke med å tilby gratis plass før start, slik som seilforeningen. Det gjør at deltagerne må betale havneavgift. Hvis ikke blir båten låst frast til bryggen med kjetting, med påførende betalingsbot, som nå er en praksis i den ellers så hyggelige havna. 

 

KONFLIKT: Regattaseilere kan oppleve å få båten låst fast i brygga om de ikke har lest seilingsbestemmelsene.
RASK: «Karma Police» vant Færderseilasen og har muligheter for å vinne Hollenderen også.